Sastojci

Za tart:

  • 750g putera FAMA 82%
  • 750g margarina FAMA Soft G
  • 1200g šećera
  • 8 jaja
  • 8 žumanca
  • 3κ poslastičarskog brašna

Za krem od limuna:

  • 900g vode
  • 100g limunovog soka
  • 350g Creme D'Or
  • Jedan izrendani limun

Za puslice:

  • 1000g šećera
  • 250g vode
  • 200g glikoze
  • 500g belanaca
  • 250g šećera

Uputstva

Mutimo mikserom puter FAMA 82%, margarin FAMA Soft G i šećer dok se sastojci ne sjedine. Zatim dodajemo jedno po jedno jaje i sjedinjujemo. Na kraju dodajemo i brašno i sjedinjujemo sve. Smesu možemo čuvati u frižideru. Koristimo je odmah nakon vađenja iz frižidera. Razvijamo oklagijom testo preko masnog papira i stavljamo ga u modlu visine 3cm. Zatim, na zidove modle stavljamo tri sloja prijanjajuće folije i unutra stavljamo nešto teško (sočivo, pirinač ili nešto slično) i pečemo na 160°C  u pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha 30-40 minuta. Za krem od limuna: Stavljamo prva tri sastojka u šerpu i karamelizujemo na 121°C. Istovremeno, mutimo spiralnim mikserom belance sa 250gr šećera dok ne dobijemo smesu puslice. Kada dobijemo karamelizovanu smesu, ubacujemo je postepeno i lagano u smesu puslice (da pada kao konopac) dok istovremeno mutimo mikserom na srednjoj brzini. Kada dodamo celu karamelizovanu smesu, mutimo još malo mikserom dok se smesa ne ohladi i ne očvrsne. Priprema pred služenje: Ispečen tart punimo kremom od limuna koji smo već napravili (možemo u drugoj varijanti koristiti Bavarian cream od limuna VORTUMNUS), a zatim stavljamo puslicu uz pomoć šprica za dekorisanje sa okruglim nastavkom, praveći vitičaste vrhove (povlačenjem šprica na gore).  Malo izgorimo kolač let-lampom i ukrasimo limunom.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: