Sastojci

  • 700g Florentine mix K (smesa za florentince)
  • 300g kapi compound chocolate cocoa chips FAMA
  • 300g sušenih Cranberries 
  • 300g suncokretovog ulja
  • 300g badema u listićima
  • 300g lešnika celog
  • 300g susama
  • 300g ovsa  

Uputstva

Izmešamo medjusobno sve sastojke. Oblažemo 2 tepsije dimenzija 30x40 (ili jednu 40x60) masnim papirom, sipamo smesu i izravnamo je odozgo, a zatim stavljamo tepsiju u zagrejanu klasičnu etažnu pećnicu na 200°C (gore) i 170°C (dole) 20 minuta. Kada se smesa ispeče, vadimo je iz peći, ostavljamo 2 minuta da se prohladi i okrećemo je na radnu površinu gde ćemo je seći. (Po želji možemo koristiti i neko drugo jezgrasto voće, kao npr. lešnik ili neko drugo suvo voće, kao što su sitno seckane šljive, kajsije ili suvo grožđe)


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: