Sastojci

  • 3κ brašna za lisnato testo
  • 3κ poslastičarskog brašna
  • 3,5κ margarina FAMA Gold 2KΗΤ
  • 1000g putera FAMA 82%
  • 2,6κ hladne vode (ili 2,3κ vode + 300g sirćeta)
  • 60g soli

Uputstva

Stavljamo brašno za lisnato testo, brašno za kolače i so u posudu za mešanje i sve zajedno promešamo. Dodajemo hladnu vodu i pre nego što se sve sjedini, dodajemo puter FAMA 82% i margarin FAMA Gold 2KHT (u obliku kocki) i mesimo dok ne ostane 50% mase od kocki. Provlačimo testo kroz ajnšlag mašinu 2 puta sa jedne strane. Ostavljamo testo pokriveno prijanjajućom folijom da odstoji van frižidera 15 minuta.  Zatim provlačimo testo još 2 puta sa obe strane između čega pravimo pauzu od 15 minuta, pokrivamo folijom i ostavljamo da odstoji jedan sat. Na kraju, razvijamo testo, oblikujemo ga i pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 180°C, 20-25 minuta


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: