Sastojci

  • 1000g Briozito Magnus Bochen( smesa za brioche)
  • 200g margarina FAMA Soft G (na sobnoj temperaturi)
  • 425g vode
  • 60g svežeg kvasca

Uputstva

Mešamo sve sastojke u posudi 5 minuta najmanjom brzinom i 8 minuta većom brzinom. Temperatura testa bi trebalo da bude 26-27 stepeni. Ostavimo testo da odstoji pokriveno 10 minuta. Za Creme D'Or koristimo 400gr Creme D'Or i 1000gr vode. Mutimo spiralnim mikserom oko 2 minuta dok ne dobijemo homogeni krem. Za štrudlu nam je potrebno 500gr testa koje razvijamo na 2,2 na ajnšlag mašini dimenzija 20x60cm. Celom dužinom testa stavljamo 300gr Creme D'Or, 200gr jabuka u kockicama VORTUMNUS, 50gr suvog grožđa i 1gr cimeta. Sečemo dijagonalno obe strane testa na trakice i savijamo ih jednu preko druge. Režemo na delove od 5-6cm i stavljamo u komoru za završnu fermentaciju 20 minuta. Pečemo u zagrejanoj klasičnoj etažnoj pećnici na 200°C (gore) i 170°C (dole) 25-30 minuta nakon što prethodno odozgo premažemo jajetom.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: