Sastojci

  • 2100g brašna 70% mekoće
  • 500g sitnog griza
  • 450g šećera
  • 500g soka pomorandže
  • 1000g ulja FAMA Choice
  • 100g meda
  • 350g vode
  • 15g amonijaka
  • 15g Baking Powder FAMA
  • 20g cimeta u prahu
  • 2 narendane pomorandže

Sirup: 2κ vode, 4κ šećera, 1000g meda, 20g cimeta u štapićima, 6γ karanfilića, 2 pomorandže, 200g brendija

Uputstva

Jedan dan ranije stavljamo sirup da provri. Mešamo sve sastojke osim brašna i griza. Zatim dodajemo postepeno brašno i griz sjedinjujući ih sa ostatkom smese uz što je moguće manje pokreta. Razvijamo u duge i uske oblike i pritiskamo sa tri prsta, a zatim ih stavljamo u pleh. Pečemo u zagrejanoj pećnici sa ventilatorskim izduvavanjem toplog vazduha na 160°C 20 minuta ili u klasičnoj etažnoj pećnici na 220°C (gore) i 160°C (dole) 22 minuta. Hladan sirup, vrući kolači.


  • 5 / 5
Skinite recept:

Podelite ovaj recept:

Ocenite ovaj recept: